Hva er det med mediateknologien som gjør at vi blir avhengig av den? "Alle" vet at det digitale dopet spiser av våre liv, men få klarer å hoppe av skjerm-toget.
I stedet hopper mange på konspirasjonstoget. Trenger vi konspirasjoner for å kompensere for et selv-tap? Kan digital avhengighet sammenlignes med tobakksavhengighet? "- Jeg vet det er farlig, men tar risken likevel."
"...det å fri seg fra Narcissus- og Ekko-posisjonene krever stor bevissthet og årvåkenhet, sosialt mot og mye viljestyrke og trass." Skriver psykolog Eva Tryti.
Psykologen mener det finnes veier ut av det meste hvis vi som enkeltpersoner finner motivasjonen som trengs. "Vi er merkelige skapninger som både kan være Ekko-er i flokk og enkeltstående endringsagenter.", sier Tryti.
"Det er dypt interessant, syns jeg, at vi mennesker faktisk kan føle oss sett av teknologien vår. Mediene våre kan trigge noe i oss som nesten kan sammenlignes med forelskelse.",  skriver Lena Lindgren i EKKO, og fortsetter:
"Jeg skrur på skjermen for å lese om hva som skjer ute i verden. Men det jeg settes i kontakt med, er ikke "verden". Det finnes noe i nettet selv, noe grenseløst og viljesterkt, og dette "noe" kan jeg ikke se. Jeg ser bare det jeg får tilbake. Det er en refleksjon av meg selv."
"Jeg lever øye til øye med min digitale tvilling."
Øyvind Strømmen skriver i boka GIFTPILLEN om hvordan konspirasjonsteorier brer om seg på nettet.
– Forskning på konspirasjonsteorier viser at de trives bedre når mennesker opplever å ikke ha kontroll over sin egen hverdag, over sitt eget liv, sier Strømmen.
Glipper virkeligheten og realitetsforståelsen når vi bruker opptil 1/3 av dagene våre til å skrolle, klikke og poste?
Med Øyvind Strømmen forfatter av "Giftpilen - Konspirasjonsteorier og deres ødeleggende kraft", Torgrim Eggen forfatter og Eva Tryti psykolog.
Musikk av Lars Lillo-Stenberg og Sheriffs of Nothingness.
Samtalen ledes av Glenn Erik Haugland.
Scroll Up