HEDVIG MONTGOMERY

Du kan oppleve Hedvig Montgomery på følgende arrangement under festivalen:

FREDAG 20. OKTOBER


 


 

20:30 TYNSET KULTURHUS

KOMMENTARFELT


 

HEDVIG MONTGOMERY

Barn og unge trenger emosjonell bekreftelse.
De trenger å bli møtt på at følelsene de bærer på er ok, sier psykolog Hedvig Montgomery. I samarbeid med Tynset kommunes prosjekt Bra nok! har vi fått den populære forfatteren bak bokserien Foreldremagi til TronTalksfestivalens første arrangement.
Om årets tema for TronTalks - følelsenes plass her og nå sier Montgomery senest på en Instagrampost nylig:
Når det er sagt så mange ganger at det er viktig å møte barnets følelser, er det lett å tro at barnets følelser alltid har rett. Men slik er det jo ikke. Slitne barn som vil være oppe lenge, trenger å legges. Og frustrerte barn som ikke får til, trenger å få oppmuntring til å fortsette å prøve - ikke forståelse for at det er best å gi opp. Følelser lurer både voksne og barn hele tiden. Å styre mot et godt liv handler om å både erkjenne at akkurat nå har jeg det slik, og så finne ut hva som skal til for å komme seg videre.
Her er vi ved kjernen med å oppdra barn: De vet ikke selv helt hva de trenger. De ber gjerne om is før maten. De vil ha en leke de egentlig ikke er så opptatt av, bare fordi den er ny. De har lite livserfaring og kan være ganske så kortsiktige.
Barn kan føle sterkt for ting som viser seg ikke å stemme. Men noen ganger har de også rett. Å stoppe for et do-besøk akkurat nå kan være riktig for en jente på ti år. Å få en ekstra kos og noen ekstra minutter på sengekanten for å roe ned en frykt for noe som egentlig ikke er farlig, kan være nødvendig. Å gjøre det riktige handler om lytte og høre hva barnet egentlig sier - bak ordene og følelsene. Alltid å si ja kan virke som du hører på barnet. Men du gjør egentlig ikke det. For det barnet trenger kan være gjemt bak de øverste ordene og følelsene.

På årets TronTalks snakker familieterapeuten om ungdommer og følelseslivet. Foredraget tilbys til redusert pris, slik at så mange som mulig har mulighet til å få det med seg. Like etterpå blir det offisiell åpning av TronTalks v/Sigurd Hole - årets Ivar. Også her kan du møte Hedvig Montgomery i samtale med Sigurd Hole og Even Ruud - musikkterapiens far. Etter samtalen blir det kommentarfelt i biblioteket og tilslutt konsert og plateslipp med Ellen Brekkens A Tonic for the Troops.

Scroll Up