MOR AV EN NASJON

Som oppspill til TronTalks 2021 viser vi den personlige generasjonsfortellingen «Mor av en nasjon» på Tynset Kulturhus, torsdag 5. august kl 19.30.

"Jeg heter Nosizwe. Det betyr Mor av en Nasjon på Xhosa». Slik starter den sterke musikksceniske fortellingen om Nosizwe, hennes mor og bestemor. Gjennom musikk, bilder og fortelling får vi et innblikk i det indre livet til en familie som flytter til Norge og alt det innbefatter. Gjennom erindring, intervjuer, fantasi, vitnesbyrd og musikk får vi et innblikk i livene til tre kvinner, i tre ulike epoker og tre forskjellige sosiopolitiske kontekster, knyttet sammen ved blodsbånd og livserfaringer. Vi møter fortellinger om kjærlighet og familie, tap og traumer, migrasjon, flukt og identitet.

 “Mor av En Nasjon” er en dypt personlig monolog som limer de musikalske, politiske og emosjonelle elementene i forestillingen  sammen. Skriver  anmelderen i Scenekunst.no. Det går gjetord om forestillingen som hadde urpremiere på Riksscenen i fjor høst og som nesten ikke har blitt vist siden.

Nosizwe Baqwa har markert seg som en tydelig stemme i norsk kulturliv og samfunnsdebatt. Hun er en kunstner, sanger, aktivist, feminist, skuespiller og kulturformidler med hele verden i og på hjertet. 

Scroll Up