Som man roper i skogen av og med TheHub 
På hjørnet av Holbergs gate og Bjørnsons gate på Rosenborg i Trondheim, bor det fire musikere og komponister som arbeider innenfor samme felt: kryssfeltet mellom improvisasjonsmusikk, klassisk samtidsmusikk og lydkunst. Sammen utgjør de ensemblet TheHub. Deres aller første prosjekt, Som man roper i skogen, presenteres nå på TronTalks 2022. Verket er inspirert av festivalens overordnede tema og boka Ekko av Lena Lindgren.
“Vi har søkt etter å tilnærme oss kaos, avbrytelser og ro på ulike måter i utviklinga av lydmaterialet. Utgangspunktet er vår egen hverdag, der vi har tillatt sosiale medier i ulike format å innta livene våre både privat og profesjonelt. I forlengelsen av dette støter vi stadig på problemer i å finne balansen mellom det utadvendte og det innadvendte, i å tvinge oss selv til å være til stede her og nå samtidig som vi skal organisere våre egne frilansliv som musikere og følge opp x antall fritidsaktiviteter vi har pålagt barna våre og oss selv. Verket Som man roper i skogen inneholder lydglimt av konsentrasjon og distraksjoner, av forsøk på å puste sakte inn og ut mens hodet jobber med en musikalsk idé, meldingsvarslene tikker inn og naboen bråker med hekksaksa.»
Verket er todelt- man møter musikerne live i Tynset Kulturhus lørdag den 22.oktober, og kan oppleve et ekko av denne konserten på turen på TronFjell søndag den 23.oktober.
Eira Bjørnstad Foss (fiolin og diverse objekt)
Klaus Ellerhusen Holm (klarinett/saxofon/diverse objekt)
Are Lothe Kolbeinsen (gitar/preparert gitar/elektronikk og diverse objekt)
Gyrid Nordal Kaldestad (live elektronikk/lydkomposisjon/stemme/diverse objekt)
Scroll Up