Viljestyrt – Hva vil vi med musikken? Hva vil vi med historien?

8. august 2020 kl. 17:30 i Storsalen, Tynset kulturhus

Land of The Free
Land of The Free

Statuer og historiske symboler rives ned. Amerikanere nekter å beskytte seg mot Koronaviruset fordi de bor i "Land of The Free". President Donald Trump har erklært kulturkrig og karakteriseres som en performancekunstner med en retorikk som enkelte mener ikke kan tas på alvor. "It´s just Trump being Trump".

Hvor stor kunstner er Donald Trump?
Hvor stor kunstner er Donald Trump?

Dette er bakteppet for denne samtalen der vi blant annet spør om grensen mellom kunstneren og politikeren er blitt visket ut. Med Thomas Hylland Eriksen sammen med kunstnerne Asbjørn Schaathun og Tore Vagn Lid, snakker vi om politikere som opptrer som kunstnere og kunstnere som opptrer som politikere.

Hva sier musikken om tiden vi lever i? Hvordan vil vi at musikken skal virke i vår tid? Hvordan vil vi at historien skal se ut? Hylland Eriksen har tatt til ordet for å rive nasjonale symboler for å rydde vei for et nytt fremtidsrettet fokus. Trenger vi i det hele tatt en felles forståelse av historien?

Tore Vagn Lid har arbeidet med 22. juli-traumet gjennom forestillingen 03.08.38 - Tilstander av Unntak. Er det likheter mellom terroristens syn på "kultumarxismen" og president Trumps kulturkamp mot venstresiden i amerikansk politikk? Og i den nåværende unntakstilstanden som følge av Koronakrisen, hva er det som nå styrer samfunnsutviklingen?

Bli med og ta del i samtalen! Alle kan delta med spørsmål og innspill underveis.

Komponist Asbjørn Schaathun, sosialantropolog Thomas Hylland Eriksen og dramatiker og regissør Tore Vagn Lid i samtale. Karen Frivik fra NRK Verdibørsen og komponist Glenn Erik Haugland er samtaleledere.

Owen Weaver fremfører Scorned as Timber, Beloved of the Sky av Ellen Lindquist, Sisu Percussion Ensemble fremfører Tidskrater av Amund Røe og Inger-Kristine Riber fremfører Stravinsky goes Bach and Schaathun goes Frescobaldi av Asbjørn Schaathun.

Billettpris: Kr. 200

Scroll Up